Installatie

Veilig monteren

Image converted using ifftoanyGroenwaarts levert zonnepanelen als complete pakketten. Dat wil zeggen: inclusief de omvormer, kabels en montagemateriaal. Die kunt u natuurlijk zelf monteren en aansluiten. We adviseren echter om de installatie over te laten aan een vakkundig installateur. Zowel uit het oogpunt van veiligheid als behoud van de garantie. Bij Groenwaarts kunt u zelf kiezen uit één van de aangesloten vakbekwame installateurs. Zij monteren op zowel hellende als platte daken.

Optimaal rendement

Uw installateur bepaalt de ideale plaats op uw dak, zodat er geen of zo min mogelijk schaduw op uw dak valt. Want schaduw op uw dak, van bijvoorbeeld bomen of uw schoorsteen, beïnvloedt de opbrengst van uw zonnepanelen. Om een zo hoog mogelijke opbrengst te kunnen realiseren maakt de installateur van Groenwaarts en persoonlijk dakplan voor de plaatsing van uw zonnepanelen.

Meterkast

De omvormer moet aangesloten worden op de meterkast om de stroom in uw eigen elektriciteitsnetwerk te krijgen en de overtollige stroom terug te kunnen leveren aan uw energieleverancier. Uw installateur zorgt voor de uitbreiding van de nieuwe groep en een veilige aansluiting waarmee u gevaarlijke situaties en brandgevaar voorkomt.